Trigger Finger: 7 Home Remedies

Trigger Finger: 7 Home Remedies

Trigger Finger: 7 Home Remedies

Περιλαμβάνουμε προϊόντα που πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμα για τους αναγνώστες μας. Εάν αγοράσετε μέσω συνδέσμων σε αυτή τη σελίδα, ενδέχεται να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια. Εδώ είναι η διαδικασία μας.

Το δάχτυλο ενεργοποίησης είναι μια κατάσταση στην οποία τα δάχτυλα ενός ατόμου κλειδαριές ή αλιεύματα εάν προσπαθούν να το ισιώσουν ή να λυγίσουν. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης, οι γιατροί θα συστήσουν είτε χειρουργικές θεραπείες, φάρμακα ή κάποιες θεραπείες στο σπίτι.

Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν το δάχτυλο στο τέταρτο (δακτύλιο) ή τον αντίχειρα, αλλά η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε από τα δάχτυλα.

Το δάχτυλο ενεργοποίησης είναι το αποτέλεσμα της φλεγμονής μέσα ή γύρω από τους τένοντες του καμπτήρα. Οι τένοντες κάμψης είναι υπεύθυνοι για τη μετακίνηση των δακτύλων.

Πιο συγκεκριμένα, συμβαίνει λόγω της φλεγμονής των “τροχαλιών”, οι οποίες είναι ζώνες ιστού που συνδέουν το οστό των δακτύλων στον τένοντα του καμπτήρα. Η φλεγμονή των τροχαλιών επηρεάζει την ικανότητα του δακτύλου να κινείται ομαλά.

Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε για τις επιλογές θεραπείας για το δάχτυλο ενεργοποίησης, καθώς και μερικές από τις αιτίες και τις μεθόδους πρόληψης.

Μη χειρουργική θεραπεία

Ένας γιατρός συνήθως συνιστούμε να θεραπεύετε μη χειρουργικά δάχτυλα ενεργοποίησης όταν ένα άτομο αρχίζει να έχει προβλήματα με την κατάσταση. Οι άνθρωποι μπορούν να δοκιμάσουν τις περισσότερες από αυτές τις μεθόδους στο σπίτι. Περιλαμβάνουν:

Καθώς το δάχτυλο ενεργοποίησης μπορεί να προκύψει από την υπερβολική χρήση, απλά η ανάπαυση του χεριού και του δακτύλου μπορεί συχνά να μειώσει τα συμπτώματα. Οι άνθρωποι μπορεί να χρειαστεί να ξεκουραστούν αυτό το τμήμα του σώματος για 1-2 εβδομάδες για να δουν αποτελέσματα.

Η λήψη φαρμάκων για τα μη φλεγμονώδη φάρμακα (NSAID), όπως η Ibuprofen και η ναπροξένη, μπορεί να συμβάλουν στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής από το δάχτυλο της σκανδάλης.

Ένας νάρθηκας δακτύλου σκανδάλη συνήθως περιτυλίγεται γύρω από την παλάμη και έχει ένα μικρό κάλυμμα για το κατώτερο τμήμα του προσβεβλημένου δακτύλου. Αυτός ο νάρθηκας επιτρέπει σε ένα άτομο να λυγίσει το πάνω μέρος του δακτύλου του χωρίς να μετακινεί το μέρος πιο κοντά στην παλάμη.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα νάρθηκα δακτύλων ενεργοποίησης εδώ.

Η άσκηση του χεριού και του δακτύλου

ασκήσεις χεριών και δακτύλων μπορεί να τεντώσει και να ενισχύσει τους μύες γύρω από τους τένοντες, που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της δυσκαμψίας και του πόνου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αποφευχθεί η υπερβολική άσκηση και η διακοπή οποιασδήποτε άσκησης που αυξάνει τον πόνο.

Χρησιμοποιώντας προσαρμοστικά εργαλεία

Τοποθέτηση προστατευτικών καλύψεων μαλακής λαβής πάνω από τα τιμόνι, τα ηλεκτρικά εργαλεία, τις λαβές ποδηλάτων και ακόμη και τα στυλό μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπτώσεων της τριβής και ενδεχομένως να μειώσουν τη φλεγμονή που οδηγεί σε ενεργοποίηση του δακτύλου.

Η λήψη στεροειδών ενέσεων

Οι γιατροί μπορούν να εισάγουν κορτικοστεροειδή γύρω από τη θήκη τένοντα στο επηρεαζόμενο δάχτυλο. Αυτά τα φάρμακα μπορεί να συμβάλουν στη μείωση της συχνότητας εμφάνισης πόνου δακτύλων ενεργοποίησης και να περιορίσουν την απομείωση της κίνησης. Μερικές φορές, ένα άτομο μπορεί να απαιτήσει δύο ή τρεις ενέσεις για να βιώσει ανακούφιση από τα συμπτώματα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας αναδρομικής μελέτης στην Εφημερίδα της Χειρουργικής Χειρουργικής, το 39% των ατόμων με δάχτυλο Trigger ανέφερε μακροπρόθεσμη ανακούφιση μετά από μια δεύτερη ή τρίτη έγχυση δακτύλων ενεργοποίησης.

Όσοι έλαβαν τρεις ενέσεις για το δάχτυλο ενεργοποίησης ανέφεραν ανακούφιση των συμπτωμάτων τους για μέσο όρο 407 ημέρες.

χειρουργική επέμβαση

Εάν ένα άτομο δοκιμάσει μη χειρουργικές μεθόδους θεραπείας, αλλά εξακολουθεί να βιώνει το δάχτυλο, ένας γιατρός συχνά θα συστήσει χειρουργική επέμβαση. Ένας γιατρός είναι επίσης πιθανό να συστήσει χειρουργική επέμβαση εάν ένα δάχτυλο γίνει μόνιμα “πιάστηκε” ή λυγισμένος εκτός θέσης.

Οι χειρουργοί συνήθως λαμβάνουν μία από τις δύο προσεγγίσεις για τη θεραπεία του δακτύλου ενεργοποίησης. Το πρώτο είναι να κάνουμε μια μικρή τομή στην παλάμη για να απελευθερώσει την τροχαλία που επηρεάζει την κίνηση των δακτύλων. Το δεύτερο είναι να εισαγάγετε μια βελόνα στην πληγείσα περιοχή για να απελευθερώσετε την τροχαλία.

Υπάρχουν κάποια στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η ανοικτή χειρουργική επέμβαση μπορεί να μειώσει τη συχνότητα εμφάνισης πόνου και άλλων συμπτωμάτων σε μεγαλύτερο βαθμό από τις ενέσεις στεροειδών. Ωστόσο, αυτή η έρευνα αναφέρει μόνο τους πρώτους 6-12 μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Ως εκ τούτου, οι γιατροί δεν γνωρίζουν ακόμη αν η χειρουργική επέμβαση παρέχει μακροπρόθεσμη ανακούφιση από το δάχτυλο ενεργοποίησης.

Διαβάστε περισσότερα για το τι να περιμένετε από τη χειρουργική επέμβαση δακτύλων Trigger εδώ.

προκαλεί

Μερικές φορές, ένα άτομο αναπτύσσει δάχτυλο ενεργοποίησης για κανέναν γνωστό λόγο. Άλλες φορές, ένας από τους ακόλουθους παράγοντες μπορεί να είναι υπεύθυνος:

 • Ορισμένες ιατρικές παθήσεις: ο διαβήτης και η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι γνωστοί που συμβάλλουν στη σκανδάλη δακτύλου.
 • Η υπερβολική χρήση των δακτύλων: Οι άνθρωποι που εργάζονται με τα χέρια τους, ειδικά εκείνους που εκτελούν έντονες δραστηριότητες χρησιμοποιώντας μηχανήματα ή εργαλεία που απαιτούν τη σύλληψη, έχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης δακτύλου ενεργοποίησης.
 • Τριβή επαφής: Μερικές φορές, η επαναλαμβανόμενη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων που δονείται στο χέρι ή ακόμα και οι λαβές ποδηλάτων μπορεί να οδηγήσει σε δάχτυλο ενεργοποίησης.

Ένας συγκεκριμένος τραυματισμός δεν προκαλεί συνήθως δάχτυλο σκανδάλης.

Η κατάσταση επηρεάζει πιο συχνά εκείνες των 40 και 50 ετών, σύμφωνα με ένα άρθρο στο περιοδικό Τρέχουσες κριτικές στη μυοσκελετική ιατρική. Το άρθρο αναφέρει επίσης ότι τα θηλυκά είναι περίπου έξι φορές πιο πιθανό από τα αρσενικά να βιώσουν δάχτυλο ενεργοποίησης.

Τα άτομα με διαβήτη διατρέχουν επίσης υψηλότερο κίνδυνο ενεργοποίησης. Εκτιμάται ότι το 10% των ατόμων με διαβήτη προκαλεί δάχτυλο σε σύγκριση με το 2-3% του γενικού πληθυσμού.

συμπτώματα

Τα συμπτώματα του δακτύλου ενεργοποίησης συνήθως περιλαμβάνουν:

 • Ένα ορατό ή τρυφερό κομμάτι στην παλάμη στη βάση του δακτύλου
 • < Λι> ένα δάχτυλο που αλιεύει, κλείνει ή κάνει τους θορύβους με κίνηση

 • πόνο και δυσφορία όταν ευθυγραμμίζει ή λυγίζει το δάχτυλο

Μετά από μια περίοδο χρήσης των χεριών τους περισσότερο. Τα συμπτώματα είναι επίσης συνήθως πιο εμφανή το πρωί.

Καθώς τα συμπτώματα του δακτύλου ενεργοποίησης είναι τόσο διακριτικά, ένας γιατρός μπορεί συνήθως να διαγνώσει την κατάσταση πραγματοποιώντας μια φυσική εξέταση.

Ασκήσεις για την πρόληψη

Ασκήσεις για να τεντώσουν και να ενισχύσουν τους καρπούς και τα δάχτυλα μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα με δάχτυλο σκανδάλης και εκείνους με ιστορικό της κατάστασης να αποτρέψουν και να μειώσουν τον πόνο. Μερικά παραδείγματα ασκήσεων που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του δακτύλου ενεργοποίησης περιλαμβάνουν: Το στήθος, αισθάνεται μια απαλή έκταση στους καρπούς.

 • Μειώστε αργά τις παλάμες προς το κουμπί της κοιλιάς για να αυξήσετε την αίσθηση τέντωμα.
 • Κρατήστε αυτή τη θέση για 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια απελευθερώστε.
 • Fingertip Bend

  Αυτή η άσκηση βοηθά να λυγίσει την κορυφή της άρθρωσης των δακτύλων. Οι άνθρωποι μπορούν να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα για να το εκτελέσετε:

  • Κρατήστε το ένα χέρι στο επίπεδο του προσώπου και τοποθετήστε το αντίθετο χέρι γύρω από το οδυνηρό δάχτυλο, ακριβώς κάτω από το δάχτυλο.
  • Σιγά -σιγά λυγίστε το δάχτυλο στην κορυφή της άρθρωσης, διατηρώντας το υπόλοιπο του δακτύλου ευθεία.
  • Επαναλάβετε 10 φορές σε κάθε οδυνηρό δάχτυλο.

  Μέσος σύνδεσμος Bend

  Ένα άτομο μπορεί να δοκιμάσει αυτή την άσκηση μετά την κάμψη του δακτύλου:

  • Κρατήστε το επηρεαζόμενο δάχτυλο στη βάση του την άρθρωση των δακτύλων και λυγίστε το στο μεσαίο τμήμα του δακτύλου.
  • Αργά ισιώστε το δάχτυλο.
  • Επαναλάβετε 10 φορές.

  Αν και οι παραπάνω ασκήσεις μπορεί να φαίνονται απλές, είναι πολύ αποτελεσματικές για να βοηθήσουν ένα άτομο να ανακουφίσει το άγχος και την ένταση στα δάχτυλά του και τα χέρια του.

  Μια άλλη επιλογή είναι να ζυμώνετε ή να διαμορφώσετε πηλό ή playdough. Αυτή η δραστηριότητα είναι επίσης ένας αποτελεσματικός τρόπος να τεντώσετε το χέρι και τα δάχτυλα. Ένα άτομο πρέπει να επαναλάβει αυτές τις ασκήσεις τρεις έως πέντε φορές την ημέρα όποτε είναι δυνατόν.

  Περίληψη

  Το δάχτυλο σκανδάλης μπορεί να είναι οδυνηρό και να κρατήσει ένα άτομο να εκτελεί καθημερινές δραστηριότητες.

  Εάν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να έχει δάχτυλο, θα πρέπει να δουν έναν γιατρό για συστάσεις θεραπείας πριν από την κατάστασή τους επιδεινώνεται.

  Οι μέθοδοι θεραπείας στο σπίτι είναι συχνά πολύ αποτελεσματικές και η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της κατάστασης. Οι γιατροί θα συστήσουν χειρουργική επέμβαση μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις.

  • Rheumatoid Arthritis
  • Bones/Orthopedics
  • και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.